Vseh izdelkov: 0 0,00 €
Izdelek je dodan v košarico

Kamini

Zadnja leta se zaradi visokih ogrevalnih stroškov z oljnimi in plinskimi energenti pojavlja tendenca vgradnje kaminskih vložkov različnih izvedb, med ostalim tudi toplozračnih.

Pri tej izvedenki je možna nadgradnja kamina z cevnimi razvodi v sosednje prostore in nadstropja. Zaradi termičnih zakonitosti v primeru vodenja zraka v nadstropja ki so višje od nivoja kamina ventilatorji za distribucijo niso potrebni, v nasprotnem primeru pa je že ob nabavi pametno izbrati kaminski vložek ki ima vgrajen ventilator s katerim v področje okrog kaminskega vložka sesamo hladnejši okoliški zrak in ga pošiljamo dalje v cevni razvod. V primeru ventilatorskega kamina je potrebno predvideti električne instalacije po navodilih proizvajalca kamina.

Pri tem ne smemo pozabiti da je nujno potrebno vgraditi regulacijske lopute, ki pridejo do izraza ob kasnejših nastavitvah količine zraka za posamezne prostore, kar še posebej velja za sisteme brez ventilatorja. Prav tako je ob vgradnji nujno potrebno upoštevati kvaliteto vgrajenih materialov glede odpornosti na vročino, saj temperature lahko narastejo tudi do 120 stopinj C.

Ker vsak kamin potrebuje tudi odvod dimnih plinov Vam naše podjetje nudi storitev izvede dimnika od kamina do zidanega nastavka dimnika z kvalitetnimi nerjavečimi materiali našega priznanega partnerja.

Zaradi porabe kisika ki nastaja ob procesu gorenja Vas moramo nujno opozoriti na dovod svežega zraka do kamina.

Priporoča se nabava kaminskega vložka z že pripravljenim nastavkom za sveži zrak. Nekateri slovenski dobavitelji tovrstne opreme zanemarjajo vidik nevarnosti zastrupitve z CO in ponujajo kaminske vložke brez rešenega dovoda svežega zraka. Zavedati se je namreč potrebno, da nam moderno stavbno pohištvo onemogoča izenačevanje podtlaka ki nastaja zaradi porabe kisika v procesu gorenja.

V pripravi je pravilnik o kurilnih napravah kjer se zakonodaja nanaša tudi na predpise glede izvedbe dovoda svežega zraka. O stanju tega pravilnika Vas bomo redno obveščali.

25

let izkušenj

500

rednih strank

24

urno dežurstvo