Vseh izdelkov: 0 0,00 €
Izdelek je dodan v košarico

Rekuperacija

Hišne ventilacije in rekuperacije 

V zadnjem času se zaradi vedno kvalitetnejšega tesnenja privatnih objektov v le-teh pojavlja problem kvalitete zraka in povečane količine vlage.

Zaradi tega smo se posvetili temu problemu in začeli razvijati sistem vgradnje hišnih prezračevalnih sistemov, ki zagotavljajo:

  • ekonomično rabo energije (naprave z vgrajenimi ploščatimi ali rotacijskimi izmenjevalniki)
  • filtriranje zraka
  • vso potrebno dodatno opremo naprav ( toplotna črpalka, dogrevanje, hlajenje, vlaženje, …)

Zanimanje strank se pojavlja predvsem pri novogradnjah in izvedbi sanacij.

Sistem je možno projektirati z kanalskimi trasami kot:

  • prezračevalna naprava z pokrivanjem toplotnih izgub objekta preko rekuperacije in električnega grelnika ali
  • sistem zračnega električnega ali vodnega ogrevanja in/ali kompresorskega hlajenja. Pri ogrevanju se v kombinaciji vodnega grelnika sistem priključi na obstoječ kotel ali toplotno črpalko, pri hlajenju pa na zunanjo kompresorsko enoto. Pri priključitvi na toplotno črpalko se priporoča uporaba visokotemperaturne črpalke.

Prav tako se oba sistema lahko priključi na zračni zemeljski kolektor kar dodatno zmanjšuje rabo ogrevne ali hladilne energije.

  • možna pa je individualna vgradnja prostorskih prezračevalnih enot, kjer se ena naprava uporabi za cca 40 m2 velike prostore. Ta rešitev je posebej primerna za objekte ki so že v uporabi in ni več možna vgradnja kanalskih tras. Razen preboja skozi steno potrebujemo le še enofazni električni priključek.

25

let izkušenj

500

rednih strank

24

urno dežurstvo