Vseh izdelkov: 0 0,00 €
Izdelek je dodan v košarico

Klima naprave

Nudimo dobavo, montažo in servis klima naprav za:

  • stanovanjsko rabo
  • poslovno rabo
  • posebne namene (precision cooling)

 

Klimatske naprave omogočajo hlajenje, ogrevanje in razvlaževanje vašega doma, pisarne, trgovine, frizerskega salona... Klimatske naprave so zaradi novih Evropskih predpisov v zadnjem času postale še bolj učinkovite in tako spadajo med najučinkovitejše naprave za ogrevanje kot tudi za hlajene. Od 1. januarja 2013 se v Evropo lahko uvažajo in v njej proizvajajo le enote z minimalno energijsko oznako oznako A.

Glede na ostale sisteme ogrevanja/hlajenja so zaradi razmeroma tankih cevi izjemno enostavne za vgradnjo.

Stenske klimatske naprave se nameščajo na steno ponavadi tik pod strop. Takšne naprave so najpogostejše in cenovno najugodnejše. Stenske naprave nudijo različne funkcionalnosti kot na primer uravnavanje vlažnosti, tiho delovanje za spalnice, detektor gibanja za omejevanje direktnega izpiha, priklop na internet, uravnavanje preko pamentnega telefona, čiščenje zraka, hlajenje do nizkih zunanjih temperatur za server sobe in drugo.

Talne klimatske naprave imajo videz radiatorjev in jih večinoma nameščamo pod okni ter tam, kjer vgradnja drugih enot ni možna (podstrešja in drugi po višini omejeni zdovi). Nekatere naprave imajo možnost pritrditve na tla in so tako primerne za postavitev pred steklene stene in okna. Po funkcionalnosti nudijo dodatni klasični način ogrevanja s konvekcijo - model Nexura.

 

Stropne klimatske naprave uporabljamo takrat, ko uporaba stenskih ni možna oziroma želimo, da je naprava čim manj vidna. Stropne naprave so večje in jih zato uporabljamo v prostorih, kjer je potrebna višja kapaciteta ogrevanja in hlajenja. Na voljo so tudi enote s 4-smernim izpihom, možnostjo zaprtja do dveh loput, naravnavanjem izpiha med 0 in 60 stopinj ter porazdelitvijo zračnega toka za višine stropa do 3,5m brez izgube kapacitete.

 

Fleksibilne enote omogočajo namestitev na strop ali nizko na steno. So manjših dimenzij in jih v nasprotju s stropnimi uporabljamo v stanovanjih in drugih manjših prostorih.

Kasetne naprave so vgradne, deloma skrite v strop in nam omogočajo najboljšo razporeditev temperature zaradi 4-smernega izpiha. Daikin je v letu 2011 predstavil enote s krožnim tokom, ki so nadgradnja 4-smernega izpiha in so edinstvene na trgu. Po velikosti ločimo majhne enote, ki so prilagojene za vgradnjo v spuščeni Armstrong strop ter večje enote s širino vgradnje 840 x 840 mm. Daikin je razvil samočistilno okrasno ploščo, ki prihrani do 50% energije. Seveda je možno katerokoli stran izpiha zapreti s priloženim daljincem in vam tako pri preurejanju trgovine ne bo potrebno spreminjati lokacije notranje enote. Opcijsko je na voljo tudi infrardeči senzor, ki zagotavlja enakomerno porazdelitev temperature med tlemi in stopom.

Kanalske klimatske naprave uporabljamo takrat, ko želimo naprave skriti v spuščeni strop ali na podstrešje. Eno notranjo enoto lahko uporabljamo tudi za ogrevanje in hlajenje več sob hkrati. Dodatna prednost vgradnih enot je tudi manjše nabiranje prahu in tako dodatno čiščenje ni potrebno.

 

Multi split naprave nam omogočajo hlajenje in ogrevanje dveh ali več prostorov s samo eno zunanjo enoto. Pri Daikinu so na voljo trije multi split sistemi:

  • Klasični multi split za 2 do 5 notranjih enot in kapaciteto zunanje enote do 9 kW.
  • Super multi plus za 2 do 9 enot in kapaciteto zunanje enoto do 25 kW.
  • Komercialni multi split za trgovine, bare, frizerske salone in dvonadstropna območja, možnost kombinacije do 4 notranjih enot večjih moči.

Vse notranje enote se krmilijo individualno in jih ni potrebno nameščati v isti prostor.

 

25

let izkušenj

500

rednih strank

24

urno dežurstvo