Servis

Servis split sistemov je potrebno opraviti glede na namen in mesto uporabe v različnih časovnih razmikih:

Stanovanjski objekti

Priporoča se servis najmanj enkrat letno v primerih ko se naprava primarno uporablja za hlajenje, v primeru uporabe skozi celo leto (tudi ogrevanje) pa priporočamo servis pred vsako menjavo sezone
ob načinu uporabe je potrebno upoštevati še eventualne obremenitve zraka v področju kjer je naprava montirana. Na primer, v mestih, še posebej v bližini večjih industrijskih kompleksov je potreba po čiščenju zunanje naprave večja kot v spalnih naseljih, naseljih individualnih hiš in zunaj mest.

Komercialna uporaba

V tem primeru se zaradi toplotnih obremenitev zaradi razsvetljave in podobnega naprave uporabljajo skozi vse leto, ob vsem tem pa je zaradi velikega obrata obiskovalcev v zraku prisotna večja količina nečistoč, ki povzročajo pogostejše mašenje filtrov in kondenčnih vodov naprav. Zaradi naštetega se priporoča pogostnost servisa od dva do štiri krat letno.

Industrijska uporaba

Zaradi nečistoč v zraku, ki so v industriji prisotne kot posledica tehnoloških postopkov je potrebno za te potrebe izvajati čiščenja dosti pogosteje kot v prej naštetih primerih in priporočamo poseben ogled stanja od primera do primera ter določitev pogostosti čiščenja glede na obremenitve naprave.

Za vse naštete načine uporabe pa velja: čista in vzdrževana naprava bo za svoje delovanje, ki je pogojeno z Vašimi željami porabila kar nekaj manj električne energije kot nevzdrževana naprava, poseben moment pa je obraba nevzdrževane naprave. Zaradi visokih tlakov, ki se pojavljajo pri delovanju, je pri nevzdrževani napravi možnost strojeloma in okvare kompresorja dva do tri krat višja kot pri vzdrževani napravi.

Kontakt
Fax: + 386 59 124 484
Mob: +386 41 677 527
E pošta: info@knd.si
google map
Naslov podjetja
KND d.o.o.
Meljski dol 15
SI-2000 Maribor
Raziščite
Naslov podjetja
KND d.o.o.
Meljski dol 15
SI-2000 Maribor
Kontakt
tel./fax: + 386 59 124 484
Mob: +386 41 677 527
E pošta : info@knd.si
qrkoda
E-novice

KND d.o.o. © 2015, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus 8000plus.si